لیست کالاهای ممنوعه صادراتی

لیست کالاهای ممنوعه صادراتی


در سال‌های اخیر در کشور ما ایران قانون ممنوعیت صادرات و واردات برای برخی از کالاها وضع شده است. دلیل وضع این قوانین، تشویق تولید‌کنندگان داخلی برای افزایش تولیدات داخلی و بالا بردن کیفیت این تولیدات و همچنین تثبیت قیمت برخی کالاهای موجود در بازار است.

ماده 126 قانون امور گمرکی ممنوعیت صادرات برخی کالاها را ذکر می‌نماید. این ماده به برخی از کالاها که صادرات آن‌ها از ایران به سایر کشور‌ها ممنوع می‌باشد،اشاره میکند. در ماده 126 قانون امور گمرکی کالاهای ممنوعه صادراتی به چهار دسته تقسیم بندی می‌شوند.

لیست کالاهای ممنوعه صادراتی براساس ماده 126 قانون امور گمرکی

الف ـ کالاهای ممنوع الصدور بر اساس شرع مقدس اسلام و یا به‌موجب قانون

ب ـ اشیاء عتیقه یا میراث فرهنگی به تشخیص سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی

پ ـ اقلام دامی یا نباتی و گونه‌های جانوری برای حفظ ذخایر ژنتیک یا حفاظت محیط‌زیست طبق فهرست اعلامی از سوی سازمان‌های مربوطه

ت ـ سایر کالاهای ممنوع الصدور به موجب قوانین خاص»

هفت مرحله ممنوعیت صادراتی

مطابق با قانون امور گمرکی ممنوعیت برخی کالاها در کشور ما طی هفت مرحله بنا به شرایط مقتضی انجام گرفت. طی هر یک از این هفت مرحله از سال 97 تا به امروز ممنوعیت برخی کالا‌ها در ایران توسط سازمان‌های مربوطه اعلام شد.

مرحله اول

تیر ماه سال 1397 فهرستی از کالاهای ممنوع برای صادرات اعلام شد. این لیست شامل 159 نوع کالا بود که بازرگانان را از صادرات این کالاها منع کرده بود. با صادر شدن این دستور‌العمل روند تازه‌ای در زمینه ممنوعیت صادرات ایجاد گشت.

مرحله دوم

در مرحله دوم ممنوعیت کالاهای صادراتی دولت برای جلوگیری از اقدامات برخی سودجویان صادرات 18 کالای کشاورزی را ممنوع اعلام کرد. برخی از این 18 قلم کالا شامل آرد، گندم، جو و به طور کلی غلات، خوراک آبزیان و افزودنی‌های خوراک آبزیان و… می‌شود.

مرحله سوم

شهریور ماه سال 1397 یک ابلاغیه صادر شد. طی این ابلاغیه که مرحله سوم ممنوعیت صادرات بود ممنوع شدن برخی کالا‌های دیگر برای صادرات اعلام شد. این ابلاغیه 7 کالا را ممنوع کرده بود. این هفت کالا شامل کره بسته بندی، شیر خشک، انواع تیشو، کاغذ، چای، تایر فرسوده و لاستیک می‌باشد.

مرحله چهارم

ابلاغیه مرحله چهارم ممنوعیت صادرات کالاها شکر سفید، انواع دفترچه حسابداری، لاستیک سبک و سنگین، کاغذ‌های بسته بندی، گوشت مرغ و گوسفند را شامل بود.

مرحله پنجم

در این مرحله صادرات گوشت منجمد و گرم که در داخل کشور تولید می‌شدند به صورت کلی ممنوع گشت. در مهر سال 1397 صادرات انواع کاغذ تیشو و کاغذ‌های بسته بندی از جانب وزارت صنعت، معدن و تجارت بلامانع اعلام شد.

مرحله ششم

مرحله ششم مربوط به ممنوعیت صادرات برخی میوه‌ها بود. این میوه‌ها شامل سیب درختی و پرتقال می‌شدند. مرحله ششم ممنوعیت در پایان سال 97 و به مدت یک‌ ماه از اسفند 97 تا فروردین 98 اجرا شد. این ممنوعیت جهت تنظیم قیمت در بازار ایجاد شده بود.

مرحله هفتم

وزارت صمت در مرحله هفتم صادرات برخی کالاها را ممنوع کرد. این کالاها شامل سیب زمینی و پیاز می‌شدند. که جهت مدیریت و تنظیم قیمت در بازار‌های داخلی این ممنوعیت اجرا شد.

واحد های تولیدی دارای پروانه بهره برداری که کارت بازرگانی ندارند یا کارت بازرگانی حقیقی/ حقوقی آن ها در وضعیت ابطال قراردارد،می توانند با استفاده از خدمات شرکت یاس تجارت هگمتانه اقدام به واردات تعرفه های مربوط به خطوط تولید و مواد اولیه کنند.

همچنین در صورتیکه صاحب کالا امکان انجام ثبت سفارش و تهیه اسناد لازم جهت ترخیص کالا را نداشته باشد؛ شرکت یاس تجارت هگمتانه با اتکا به نیروهای خبره و باتجربه، آمادگی خود را جهت انجام تمامی مراحل ثبت سفارش و ترخیص کالا اعلام میدارد .

تماس با ما