واحد های تولیدی دارای پروانه بهره برداری که کارت بازرگانی ندارند یا کارت بازرگانی حقیقی/ حقوقی آن ها در وضعیت ابطال قراردارد،می توانند با استفاده از خدمات شرکت یاس تجارت هگمتانه اقدام به واردات تعرفه های مربوط به خطوط تولید و مواد اولیه کنند.
همچنین در صورتیکه صاحب کالا امکان انجام ثبت سفارش و تهیه اسناد لازم جهت ترخیص کالا را نداشته باشد؛ شرکت یاس تجارت هگمتانه با اتکا به نیروهای خبره و باتجربه، آمادگی خود را جهت انجام تمامی مراحل ثبت سفارش و ترخیص کالا اعلام میدارد .
چوب یکی از کالاهای اساسی و مورد نیاز برای زندگی بشر است به همین خاطر واردات چوب نیز از اهمیت خاصی برخوردار می باشد ، تعرفه واردات چوب یکی از موضوعات مهم در این زمینه می باشد که با توجه به نوع چوب وارداتی متغیر است، اخیرا در کشورمان ایران به خاطر قطع بیش از حد درختان و در عین حال ارجحیت محصولاتی که از چوب تهیه شده اند ، واردات چوب از کشورهای گوناگون بیشتر شده است و به همین دلیل تعرفه واردات چوب بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.
در رابطه با تعرفه واردات چوب می توان گفت یکی از کدهای تعرفه ای چوب که در مقایسه با انواع دیگر واردات بیشتری دارد کد تعرفهی گمرکی ۴۴۰۷ است و چوبی می باشد که از طول ناهمواریش گرفته شده و اره شده، پوستش کنده شده، لایه برداری شده و از دو طرف رنده شده است و ضخامتش بیش از ۶ میلی متر است، شایان ذکر است در مورد این چوب با توجه به جنس درخت تعرفهی گمرکی نیز متفاوت خواهد بود. بالاترین میزان تعرفه واردات چوب متعلق به چوب اره شده از طول از تیرهی درخت کاج می باشد که ضخامتش ۶ میلی متر است و دارای کد تعرفهی گمرکی ۴۴۰۷۱۰ می باشد و حقوق ورودی آن ۵ درصد است به این ترتیب که ۹۷ درصد از حجم واردات و ۹۳ درصد از ارزش دلاری مربوط به تعرفه واردات چوب و ترخیص کالا از ادارهی گمرک ، مربوط به این چوب بوده است .
به میزان ۶ درصد از ارزش دلاری مربوط به تعرفه واردات چوب و امور گمرکی ترخیص کالا متعلق به چوب اره شده از طول از تیرهی درخت راش می باشد که دارای کد تعرفهی گمرکی ۴۴۰۷۹۲۰ است و حقوق ورودی مربوط به این چوب ۵ درصد می باشد و بقیهی واردات چوب متعلق به سایر کدهای تعرفه واردات چوب است . مطابق با آمار دریافتی در مورد واردات چوب می توان گفت بیشتر از ۳۸ میلیون تن با ارزش دلاری بیشتر از ۶۷ میلیون دلار ، واردات چوب صورت گرفته که بالاترین میزان چوب وارداتی و ترخیص این کالا از نظر ارزش دلاری مربوط به کشور روسیه ، کشور چین ، کشور کره ، کشور آذربایجان ، کشور امارات متحدهی عربی ، کشور گرجستان، کشور ترکیه ، کشور هند و … بوده است .
میزان واردات چوب از کشورهای مذکور به این شرح است : ۳۲ درصد از واردات چوب مربوط به کشور روسیه ، ۲۱ درصد از واردات چوب متعلق به کشور چین ، ۱۶ درصد از واردات چوب مربوط به کشور کره ، ۸ درصد از واردات چوب متعلق به کشور آذربایجان، ۷ درصد از واردات چوب مربوط به کشور امارات ، ۵ درصد از واردات چوب متعلق به کشور گرجستان ، ۴ درصد از واردات چوب مربوط به کشور ترکیه و ۴ درصد از واردات چوب متعلق به کشور هند و بقیهی واردات چوب از کشورهای دیگر به میزان کمتر می باشد .
چوب هایی که از طریق شرکت های بازرگانی و یا توسط بازرگانان از کشورهای مذکور خریداری شده اند با استفاده از کانتینرهایی با ظرفیت ۲۰ فوت بارگیری شده اند و از طریق شرکت های مربوط به حمل و نقل مطابق با تعرفهی واردات چوب به ایران وارد شده اند، هنگامی که محمولهی چوب وارد ادارهی گمرک کشور ایران می شود شرکت های مربوط به ترخیص کالا از ادارهی گمرک وارد عمل می شوند و با انجام امور گمرکی مربوطه و اجرای تشریفات مربوط به گمرک ، چوب وارداتی را ترخیص می نمایند و محمولهی وارداتی را بعد از ترخیص به انباری که متعلق به صاحب کالا می باشد انتقال می دهند .
با توجه به اینکه بیشتر واردات چوب متعلق به کشور روسیه می باشد و با در نظر گرفتن موقعیت جغرافیایی و شیوهی حمل و نقل ، ادارهی گمرک منطقهی آزاد بندر انزلی بالاترین میزان ترخیص چوب وارداتی را به خود اختصاص داده است و بعد از آن نیز بالاترین میزان ترخیص چوب متعلق به ادارهی گمرک آستارا و همچنین منطقهی ویژهی نوشهر است . بر طبق آمارهای دریافتی چوب هایی که مطابق با تعرفه واردات چوب به کشور ایران وارد شده اند به میزان ۸۲ درصد با ارزش دلاری ۵۳ درصد از ادارهی گمرک بندر انزلی ، به میزان ۹ درصد با ارزش دلاری ۱۹ درصد از ادارهی گمرک آستارا و به میزان ۵ درصد با ارزش دلاری ۱۶ درصد از ادارهی گمرک نوشهر ترخیص شده است .
گونه های متنوعی از چوب توسط شرکت های فعال در زمینه صنعت چوب و کارگاه های کوچک نجاری در ایران مورد استفاده قرار می گیرد .یکی از پر مصرف ترین و قدیمی ترین چوب های مورد استفاده در صنعت چوب،چوب هایی هستن که از روسیه وارد ایران می شوند،و با نام نراد و حتی به اشتباه چوب روسی شناخته می شوند.
نراد یا fir با اسم علمی Abies alba : این چوب وارداتی بوده که به رنگ سفید تا سفید مایل به کرم قهوهای مایل بهصورت، راست تار و دارای نقشی زیبایی است. چوبی است سبک، نرم و کم دوام و کار با آن آسان است.
نراد یک نمونه از ۴۰ نمونههای درخت کاج هست. نراد یکی از درختانی است که مانند درخت کاج جزء مهمترین درختان برای تهیه چوب روسی بهحساب میآیند. این درخت جزوه گونه درختان نرم چوب بهحساب میآیند و بهواسطه قیمت مناسب و صنعتی بودن آنها مورد توجه مشتریان عزیز قرار گرفته است. برگ درخت نراد سوزنی است و این برگها در تمام فصلهای سال سبز هستند از این چوبها برای مصارف گوناگونی مانند کاغذ سازی، ساخت پالت، مبلمان سازی، درب و پنجره چوبی، کف پوش و دیوار پوش، ساخت فریم ساختمان، دکوراسیون داخلی و خارجی و… استفاده میشود.
چوب راش فراورده درخت راش هست که در ایران از منابع جنگلی شمال کشور (این برداشت اکنون در طرح استراحت جنگل ممنوع شده است) و یا بهصورت وارداتی از ترکیه و گرجستان و آلمان و… وارد کشور میشود.
چوب راش یکی از فراوانترین استفادهها را در صنعت چوب و مبل کشور دارد. راش از چوبهای نسبتاً سخت و نیمه سنگین است. این چوب در مبل سازی بسیار خوش کار و خوش تراش است.
چوب راش سطحی یکدست و بسیار کم گره دارد. رنگ آن کرم تا قرمز است که بسته به نوع آن میتواند متفاوت باشد. شایعترین خصوصیت چوب راش پرههای چوبی در مقاطع برش طولی اشاره کرد. این نقش چوب راش در برشهای شعاعی پرمگسی و در برش مماسی دوک گفته میشود که بهصورت لکههای کوچک و قرمز رنگ عمود بر راه چوب دیده میشود.